Verlaag werkstress in no-time. De eerste stap.

Werkstress verlagen
The Wellbeing Workplace Podcast
The Wellbeing Workplace Podcast
Verlaag werkstress in no-time. De eerste stap.
/

We herkennen het allemaal, teveel werkstress. Wellicht bij jezelf of bij je teamleden, of allebei. In deze video en tevens podcast deel ik de eerste stap die je kan nemen om direct de hoeveelheid aan werkstress te verlagen en het plezier en je gevoel van rust te vergroten. Voor jezelf en voor je teamleden. 

Vind je deze video interessant en wil je meer weten hoe je meer kan leren sturen op het voorkomen van burn out en het verlagen van werkstress zodat het werkplezier vergoot wordt voor jou en je teamleden? Download dan ons ebook meer werkgeluk in no time. Of bekijk onze opleiding tot Chief Well-being OfficerTM.

Bekijk hier de video. Lees je liever? Hieronder staat het transcript.

Als onderzoeker naar mentale gezondheid, vitaliteit en welzijn zie ik steeds weer een duidelijke rode draad als het gaat om stress en methodes om dit tegen te gaan. Op welk niveau ik ook onderzoek doe, van de huidige westerse medische en psychologische wetenschap, tot aan de meer spirituele en alternatieve kant. Ik zie een duidelijke dat ze in weze allemaal hetzelfde zeggen.

KALMEER JE ZENUWSTELSEL.

Hoe dan? Ons zenuwstelsel heeft simpel gezegd twee standen. Je sympaticus en je parasympaticus. 

Je sympaticus zorgt voor een fight flight of freeze reactie en je parasympaticus zorgt voor rust ontspanning en plezier. Bij iedereen met stressklachten zie ik dat het probleem de sympaticus is die te lang, te vaak, te actief aan staat. Hierdoor kunnen tal van problemen ontstaan. Van simpele onrust tot aan chronische ziektes. De eerste en belangrijkste stap bij stress is dus je zenuwstelsel tot rust brengen. En dat is nu belangrijker dan ooit in een wereld met een overvloed aan overprikkeling. We staan altijd AAN. Of beter gezegd onze sympaticus staat altijd aan.

DIT KOST BAKKEN AAN ENERGIE.

Het goede nieuws is, je kan deze uitzetten. En, pas ontstaat er ruimte om helder na te denken, en meestal voel je je ook beter en maak je betere keuzes. Keuzes die positieve impact kunnen maken op anderen. Bijvoorbeeld je teamleden.

Dus hoe kalmeer je je zenuwstelsel? Door iets ontspannends te doen. En dat kan op 100 verschillende manieren en ik weet zeker dat jij er een favoriete methode hebt. Bijvoorbeeld wandelen, mediteren, dansen, muziek maken… Niet alleen thuis maar ook op je werk. Mijn eerste stap om in no time mijn gevoel van werkstress te verlagen is het vertragen van mn ademhaling. 4 sec in 6 sec vast 8 seconden uit. Ik merk het direct.

Ik ben benieuwd wat voor jou werkt. 

Vond je deze video/podcast nou interessant en wil je meer weten hoe je meer kan leren sturen op het voorkomen van burn out en het verlagen van werkstress zodat het werkplezier vergoot wordt voor jou en je teamleden? Download dan ons ebook meer werkgeluk in no time.

 Veel plezier.

Vond je deze podcast nou interessant en wil je meer weten hoe je meer kan leren sturen op het voorkomen van burn out en het verlagen van werkstress zodat het werkplezier vergoot wordt voor jou en je teamleden? Download dan ons ebook meer werkgeluk in no time. Of bekijk onze Well-being Leadership Course.

Meer podcast afleveringen beluisteren?

Deel dit bericht