En toen werd het helder… Een simpele tip om scherp te krijgen waar je voor staat

helder-krijgen-waar-je-voor-staat
The Wellbeing Workplace Podcast
The Wellbeing Workplace Podcast
En toen werd het helder... Een simpele tip om scherp te krijgen waar je voor staat
/

In deze aflevering kan je met Jop meeluisteren die zijn ervaring deelt waarin hij op een simpele manier helderheid krijgt over waar hij voor staat.

Vind je deze podcast interessant en wil je meer weten hoe je meer kan leren sturen op het voorkomen van burn out en het verlagen van werkstress zodat het werkplezier vergoot wordt voor jou en je teamleden? Download dan ons ebook meer werkgeluk in no time. Of bekijk onze opleiding tot Chief Well-being OfficerTM.

Jop Haverkamp: Welkom bij een nieuwe aflevering van de wellbeing work place podcast, een podcast over hoe je wellbeing prioriteit nummer één kan maken in je werk en je leven, zodat je meer rust, focus en plezier ervaart niet alleen voor jezelf, maar ook binnen je team en je organisatie waarin je werkt. In deze aflevering wil ik graag een inzicht met je delen. Wat gaat over? Hé, hoe krijg je nou helder van van wat je belangrijk vindt, van waar je voor staat? En het inzicht wat ik wil delen is naar aanleiding van de eigen ervaring die ik vandaag had. Vandaag ging ik op bezoek bij een trainings instituut om eens kennis te maken en te kijken van hé, is er een match? Kan ik voor jullie ook trainingen gaan geven? En het mooie was dat in die zin dus een soort sollicitatiegesprek was. En wat ik er mooi aan vond, is dat ik dus interview vragen kreeg over: ja, waar sta je dan voor Jop en wat vind je interessant? En waarom vind je het interessant? En wat doe je daarin? En door die vragen, doordat het een gesprekje was, merkte ik dat ik veel helderder voor mezelf kreeg, van waar ik nou eigenlijk voor stond. En toen ik in de auto terug naar huis naar huis rij, besefte ik: maar: hé, het is me weer een stukje helderder geworden waar ik echt voor sta en in principe weet ik op zich wel waar ik voor sta. Alleen als ik daar in m'n eentje over nadenk, dan zie ik vaak door de bomen het bos niet meer. En dan krijg ik ook allerlei last van stemmetjes van: ja, is dat wel, zo moet het niet, concreter moet het niet, duidelijker, moet het niet breder? Moet het niet vager of moet het juist? Ja, wel, dus concreter allemaal, dat soort stemmetjes ik krijg ik dan last van. Maar als ik gewoon met iemand in gesprek ben, ben ik gewoon in het hier en nu en merkte ik dat ik veel beter op verhaal kon komen en het inzicht, wat ik daar dus ook uithaal is hoe belangrijk het is om letterlijk jezelf uit te spreken in plaats van het alleen maar in je hoofd te bedenken. Dus daarom dacht ik: hé, ik ga hier geen link in post van schrijven, maar ik ga het ook letterlijk uitspreken, omdat het nou ja, in het kader van praktisch wordt. Preach is dat denk ik belangrijk. Dus daarom ben ik ook benieuwd naar jou van hé, in hoeverre doe jij dat als jij dingen in je hoofd bedenkt over je toekomst, wat je wat je wil, waar je voor staat, wat je belangrijk vindt, wat je waarde zijn? In hoeverre ga je daarover in gesprek? En misschien doe je dat misschien alleen maar met je partner, maar hoe waardevol is het? Omdat met een, met met iemand te doen die wat verder van je afstaat omdat die ook wat objectievere vragen kan stellen, ook met een ander oor weer kan luisteren. Dus ik wil je vragen om hierop te reageren en is is is in gesprek te gaan met mij van he. In hoeverre ga je daarover in gesprek? Mijn inzicht van vandaag weer is: ja, dat is gewoon super waardevol om daarover alleen al in gesprek te gaan. Nou bij deze, dit was een hele korte pot kast van ongeveer nou, wat zal het zijn, vier minuten kijken op de teller dus ik ben heel benieuwd. Ik hoop van je te horen en tot een volgende keer

Vond je deze podcast nou interessant en wil je meer weten hoe je meer kan leren sturen op het voorkomen van burn out en het verlagen van werkstress zodat het werkplezier vergoot wordt voor jou en je teamleden? Download dan ons ebook meer werkgeluk in no time. Of bekijk onze Well-being Leadership Course.

Meer podcast afleveringen beluisteren?

Deel dit bericht