#6 Louis Goulmy – Minder werken, meer resultaat

The Wellbeing Workplace Podcast
The Wellbeing Workplace Podcast
#6 Louis Goulmy - Minder werken, meer resultaat
/

Welkom bij the Wellbeing Workplace podcast. 

De podcast waarin we onderzoeken hoe je beter voor jezelf en je collega’s kan zorgen op het werk. Voor meer mentale gezondheid, welzijn en vitaliteit.

In deze aflevering heb ik Louis Goulmy te gast. Louis is bedrijfseconoom en schopt tegen het heilige huisje dat werk heet aan. 

Hij stelt zichzelf en organisaties die hij helpt de vraag; Hoe zorg je ervoor dat arbeid het meest tot zijn recht komt? 

Volgens Louis is de huidige werkweek ineffectief en zelfs contraproductief als er teveel uren worden gemaakt. De ideale werkdag ligt volgens hem tussen de 4 en de 6 uur (feit) met een flinke dosis autonomie en flexibiliteit. Langer werken (structureel) draagt volgens hem niet bij aan het uiteindelijke resultaat en ook niet aan je gezondheid. 

En tot slot is hij schrijver van het inspirerende boek: Echte mannen werken 4 dagen. 

Ik ga met Louis in gesprek over wat in zijn ogen mentale gezondheid, vitaliteit en welzijn is, en hoe je hier op kan sturen. Voor zowel jezelf als je teamleden op werk. Zodat je burn-out kan voorkomen, werkstress kan verlagen en werkplezier verhoogt. 

Vond je deze podcast nou interessant en wil je meer weten hoe je meer kan leren sturen op het voorkomen van burn out en het verlagen van werkstress zodat het werkplezier vergoot wordt voor jou en je teamleden? Download dan ons ebook meer werkgeluk in no time. Of bekijk onze Well-being Leadership Course.

Meer podcast afleveringen beluisteren?

Deel dit bericht